23 mei 2020

Gratis versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten

Chi Neng Qigong

Bestaat uit eenvoudige, effectieve oefeningen die lichaam en geest versterken. Chi Neng Qigong (CNQ) is ontwikkeld door de Chinese arts dr. Pang Ming die zowel in de Westerse als de Chinese geneeskunde is opgeleid. CNQ is een medische vorm van Qigong die na onderzoek door de Chinese overheid erkend is als meest effectieve bewegingsleer voor verbetering van de gezondheid.

Optimaal resultaat

Bij dagelijks (kort) oefenen wordt het immuunsysteem versterkt, verminderen stress en spanningsklachten, worden de hersenen gestimuleerd en wordt de functie van de organen verbeterd. Begin bij de oefening van 5 à 6 minuten en doe die drie maal per dag. Als dat goed gaat, kun je één van de drie oefeningen vervangen door de oefening van 9 à 10 minuten. Daarna kun je langzaam overstappen naar de oefening van 18 minuten.

De oefeningen

De diverse onderdelen van de oefeningen zorgen ervoor dat de hulpademhalingsspieren in de nek gaan ontspannen. Dat is nodig want deze hebben tijdens de ziekte overuren gemaakt. Je longen komen in beweging, waardoor ze gestimuleerd worden. De longvliezen, borstkas en de tussenribspieren worden opgerekt waardoor de doorstroom van bloed en de afvoer van lymfe verbetert.

Wil je deze oefeningen ontvangen? neem dan contact op per mail of telefoon: info@running-company.nl of 06-38925468