23 sep 2020

Shinrin-yoku (bosbaden)

Versterk je immuunsysteem m.b.v. de natuur

Diverse maandagen en zaterdagen van 9.30 of 10.00 tot 12.00 uur

Je onderdompelen in de atmosfeer van de natuur. De natuur heeft een gunstige invloed op je stress-systeem en het daaraan gekoppelde immuunsysteem. Door in de natuur te zijn ben je al in een omgeving met meer negatieve ionen in de lucht. Negatieve ionen hebben een positieve werking op ons lijf. Door met al je zintuigen en aandacht in het bos te zijn kan de natuur zijn werk doen. Je bloeddruk en hartslag gaan omlaag, je gaat je zelf letterlijk ontladen en weer opladen met die negatieve ionen uit de natuur. Hoe dat werkt en met welke oefeningen we dat doen, dat ga je ondervinden tijdens de sessie.

Kosten op maandag voor deelname zijn op basis van vrijwillige donatie.

Kosten op zaterdag voor deelname zijn € 16.50 inclusief consumptie en soep bij restaurant de Belaeving

Het geld wordt gebruikt voor de onkosten en nieuwe investeringen ten gunste van de natuur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@running-company.nl

Voor de duidelijkheid; het is geen koud bad en geen conditietraining. We lopen vanaf het startpunt naar het bos waar we in een klein gebied de oefeningen zullen doen.

Praktische informatie:

  • kleding aangepast aan de weersomstandigheden. Bij regen een regenjas en eventueel een paraplu
  • Plastic zak en handoek om op te zitten en je voeten af te vegen (als je ervoor kiest om een gedeelte met blote voeten te doen)
  • We verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant De Belaeving (op maandag gesloten), Neerseweg 90 in Helden.
  • Op maandag kan de startlocatie ook ergens anders zijn, dit krijg je bij aanmelding te horen